De ideale twee-weekse reis naar Tanzania

Home / Bestemmingen / Afrika / De ideale twee-weekse reis naar Tanzania

De ideale twee-weekse reis naar Tanzania

Om de majestueuze schoonheid van Tanzania ten volle te ervaren, is een enkele week simpelweg niet lang genoeg! Als je twee weken de tijd hebt en je bent op zoek naar een onvergetelijke Afrika-ervaring, dan is een reis van twee weken door Tanzania de perfecte manier om dat te doen.

Of je nu wilde dieren spot tijdens een safari, ontspant op prachtige stranden of jezelf tot het uiterste drijft met een beklimming van Mount Kilimanjaro, Tanzania heeft echt voor elk wat wils.

Maar: hoe plan je een twee weken durende trip naar Tanzania? Bij Atuu Travel kun je terecht voor persoonlijk advies, op basis van jouw specifieke reiswensen. Kun je niet wachten, dan vind je hieronder alvast een eerste suggestie:

Week 1: Safari

Tenzij je er al eens eerder bent geweest, zou het misdadig zijn om Tanzania twee weken te bezoeken en niet op safari te gaan.

Het maakt niet uit in welke tijd van het jaar je naar Tanzania reist, een week op safari gaan is altijd een goed idee. Terwijl de Serengeti, Ngorongoro en andere natuurparken in het zogenaamde ‘Northern Circuit’ de voor de hand liggende attractie zijn, zullen (ook) terugkerende bezoekers versteld staan van de natuurpracht in de vaak over het hoofd geziene parken van het Southern Circuit, zoals Selous en Ruaha.

atuu travel tanzania safari selous ruaha mikumi udzungwa serengeti ngorongoro

Je kunt diverse safari’s maken die in één week passen. Een ‘Big Five’ safari langs diverse parken kan het hele jaar door. Maar je kunt ook kiezen voor een vijf- of zesdaagse safari met de focus op   wildebeesten. De ‘seizoenen’ waarmee je rekening dient te houden:

  • Kalverseizoen: december t/m februari;
  • Grote migratie: maart tot half juli;
  • Rivieroversteek: half juli t/m november.

Met een overnachting in Arusha voor en na je safari heb je de perfecte manier te pakken voor een week safari in Tanzania.

tanzania atuu travel Zanzibar kilimanjaro serengeti Ngorongoro lake manyara ruaha selous mikumi

Week twee: Zanzibar

De naam Zanzibar roept beelden op van exotische schoonheid. Het is een eiland van witte zandstranden, turquoise wateren en een charmante smeltkroes van culturen.

Als je twee weken in Tanzania hebt gepland, is een relaxed verblijf aan de pittoreske stranden van Zanzibar een geweldige manier om te ontspannen na je safari. En ja, je kunt er ook voor kiezen om hier je reis te beginnen en vervolgens vanuit Zanzibar op safari te gaan!

Hoewel de verleiding ongetwijfeld groot is om al je tijd door te brengen aan het strand, raden we je van harte aan om ook wat tijd door te brengen in Stone Town. Een bezoek aan Stone Town is een geweldige manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van Zanzibar.

Dus waarom breng je niet een nacht door in een van Stone Towns fijne hotels, een stadstour en tot slot een bezoek aan een kruidenplantage

De stranden van Pongwe, Nungwi, Matemwe en Paje zijn erg de moeite waard, maar er zijn nog veel meer plekken op Zanzibar waar je heerlijk kunt relaxen aan de oceaan. Weet je niet zeker waar je heen moet? Bel of mail ons gerust voor advies!

atuu travel Zanzibar tanzania strandvakantie safari rondreis strand

Alternatief: de Kilimanjaro beklimmen

Misschien je al eerder op safari geweest of wil je liefst een wat kortere safari. Misschien hoef je niet zo nodig een week lang van het strand te genieten en wil je graag eens iets anders proberen.

Wat de reden ook is, de andere grote attractie (letterlijk en figuurlijk) van Tanzania is Mount Kilimanjaro: de hoogste berg van Afrika. We helpen je graag bij het organiseren van een beklimming via de populaire Marangu en Machame routes, tot routes als Umbwe en Lemosho.

Met beklimmingen die 5-9 dagen in beslag nemen, kan een Kilimanjaro klim zelfs tussen een safari en een strandverblijf op Zanzibar worden ingepast.

atuu travel kilimanjaro beklimming tanzania vakantie individuele rondreis op maat

Voor het plannen van de perfecte twee weken in Tanzania neem je vandaag nog contact met ons op. Of het nu gaat om een safari, een verblijf op Zanzibar, een Kilimanjaro-beklimming of een combinatie, we helpen je graag met advies en een voorstel op maat.

 

Recent Posts
Neem contact met ons op

Stuur ons een e-mail en u ontvangt binnen 24 uur een antwoord op uw vraag.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Zuid Afrika atuu travel individuele rondreis op maat film roadmovie documentaire a fools paradiseKenia witte giraffe ishaqbini rondreis safari Afrika atuu travel