Hit van Ed Sheeran in een swingend Afrikaans jasje

Home / Bestemmingen / Afrika / Hit van Ed Sheeran in een swingend Afrikaans jasje

Hit van Ed Sheeran in een swingend Afrikaans jasje

Wouter Kellerman is een Zuid-Afrikaanse dwarsfluitspeler, producent en componist met zeven South African Music Awards op zak. In 2015 won hij een Grammy Award voor zijn album ‘Winds of Samsara’.

Ndlovu Youth Choir

In deze video werkt Kellerman samen met het Ndlovu Youth Choir, een regionaal jeugdkoor uit Moutse in de provincie Limpopo in Zuid-Afrika. Het Ndlovu Youth Choir, opgericht in 2008, is een professioneel koor voor talentvolle kinderen met een problematische achtergrond. Veel van deze kinderen zijn getroffen door de HIV/aids-epidemie, hun ouders zijn overleden of ze zijn zelf geïnfecteerd met HIV. Sommigen zijn verkracht, mishandeld, drugsverslaafd, slachtoffer van criminaliteit of zelf crimineel geworden om te overleven. Het Ndlovu Youth Choir is een artistiek programma waarbij jongeren direct werken aan weerbaarheid, zelfontplooiing en hun eigenwaarde. Door middel van zang en dans leven ze zich uit en kunnen ze hun zorgen voor even vergeten. Het koor geeft deze jongeren een richting en leert hen dat ze wél iets goed kunnen: zingen! De discipline van het Ndlovu Youth Choir zet hen weer op de rit en geeft hen een toekomstperspectief.

In 2019 nam Ndlovu Youth Choir deel aan de talentenshow America’s Got Talent en na een aantal sensationele voorrondes bereikten ze de finale van de competitie, waarbij ze en passant de Zuid-Afrikaanse muziek en levenskracht in de schijnwerpers zetten.

De samenwerking tussen Wouter Kellerman en het Ndlovu Youth Choir leverde een prachtige en levendige Afrikaanse versie op van Ed Sheeran’s Shape of You. Vergeet niet je geluid aan te zetten!

Recent Posts
Neem contact met ons op

Stuur ons een e-mail en u ontvangt binnen 24 uur een antwoord op uw vraag.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

jetlag tips atuu travel rondreis reizen op maat afrika azie Latijns amerika