A Fool’s Paradise: roadmovie over Zuid-Afrika

Home / Bestemmingen / Afrika / A Fool’s Paradise: roadmovie over Zuid-Afrika

A Fool’s Paradise: roadmovie over Zuid-Afrika

In de roadmovie A Fool’s Paradise maakt de Zuid-Afrikaans-Nederlandse regisseur Saskia Vredeveld een reis naar Zuid-Afrika met de vraag of zij zich nog wel ‘thuis’ zal voelen in haar eigen land.

Ze treedt in de voetsporen van de Nederlandse kolonisten en reist door het onbekende. Een route van zo’n 1.800 kilometer door adembenemende landschappen van Kaapstad naar Amsterdam, vlakbij de grens met Mozambique. Ze bezoekt plaatsen die haar en ons bekend in de oren klinken, maar waar ze nooit eerder was: Haarlem, Middelburg, Utrecht, Amersfoort, Rotterdam. Ze is getuige van armoede, werkloosheid, xenofobie, criminaliteit en corruptie.

Saskia herinnert zich Zuid-Afrika vooral als een vakantieland. Dat zij gescheiden van de ‘anderen’ leefde, voelde voor haar destijds heel normaal. In haar omgeving stelde niemand daar vragen bij. Heeft die jeugd onder Apartheid haar tot een racist gemaakt? Na de eerste democratische verkiezingen in 1994 is er veel ten goede veranderd. Toch worstelen velen, ook Saskia, met de schaamte. Maar ook met hoop en vrees voor een onzekere toekomst.

zuid Afrika film roadmovie docu a fools paradise atuu travel individuele rondreis op maat

Releasedatum: 17 oktober 2019
Regie: Saskia Vredeveld
Land: Nederland, Zuid-Afrika
Taal: Nederlands, Zuid-Afrikaans, Engels
Lengte: 78 min
Productiejaar: 2018

 

Recent Posts
Neem contact met ons op

Stuur ons een e-mail en u ontvangt binnen 24 uur een antwoord op uw vraag.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

suriname film documentaire atuu travel individuele rondreizen doculab amstelfilmTanzania safari ruaha Selous serengeti Ngorongoro zanzibar Kilimanjaro atuu travel