Sri Lanka: de beste safaribestemming buiten Afrika

Home / Bestemmingen / Azië / Sri Lanka: de beste safaribestemming buiten Afrika

Sri Lanka: de beste safaribestemming buiten Afrika

Forbes.com │ De beste safaribestemming buiten Afrika

Een eenzame olifant duikt in het water in het Gal Oya National Park en dompelt zijn lichaam langzaam onder als een onderzeeër. Als hij weer aan de oppervlakte komt, duikt zijn slurf in de lucht en spettert hij water in het rond.

Vanaf een boot, drijvend in het midden van het stuwmeer van het park en gewapend met een verrekijker, kijk je met ontzag toe – met ontzag, want dit prachtige schepsel lijkt zijn ochtendritueel te volgen.

Het is de eerste safari op een rondreis op maat door Sri Lanka: Tempels, Thee en Safari”. Sri Lanka heeft van alles te bieden voor de avonturier, de cultuurliefhebber en voor degene die een luiervakantie zoekt: wandelingen, fietstochten, tempels, theeplantages, stranden, een bijzondere treinreis, heerlijk eten… en safari’s.

atuu travel Sri Lanka zie wandeling highlands hooglanden theeplantage

Terwijl Afrika een duidelijke trekpleister is voor safari-zoekers, zeker na de recente release van Disney’s “The Lion King”, is het eiland Sri Lanka een minder bekende safari-bestemming. Hopelijk mag het land zich verheugen in een hernieuwde toeristische belangstelling. Naast trektochten door de natuur kunnen avonturiers hier hun vakanties afwisselen met game drives, wandelingen, tempelbezoeken en culinaire ervaringen.

Een paar dagen na de bootsafari in Gal Oya ben je klaar voor een wat spannender safari. Bijvoorbeeld in Yala National Park, waar je in een 4×4 safarivoertuig in de schemering een game drive maakt. Met een beetje geluk heb je de safari-jackpot te pakken: een luipaard dat gracieus door het beboste gebied slentert. Een multisensorische ervaring, met de soundtrack van huilende en jankende apen in de boomtop, die elkaar waarschuwen voor de aanpak van het roofdier.

Het dierenrijk wordt net wakker tijdens je volgende safari in Yala, bij zonsopgang, waarbij je hopelijk behalve allerlei kleurrijke vogels ook waterbuffels en olifanten kunt zien.

Sri Lanka atuu travel Disney monkey kingdom aap reizen op maat

Maar behalve deze geplande safari’s heb je voldoende gelegenheid om gewoon de wilde dieren te bewonderen. Een olifant is de baas over een weg, die een appel als tol wil als je op weg gaat naar het volgende nationaal park. Vlakbij de locatie waar Disney’s “Monkey Kingdom” werd gefilmd, zijn apen net zo aanwezig als eekhoorns in een Amerikaans park, en ze lijken bijna geïmproviseerde komedieshows op te zetten. Zijn ze aan het samenzweren om een grap met ons uit te halen?

Behalve de safari’s is ook het gevarieerde landschap een van de hoogtepunten van Sri Lanka, met mogelijkheden om te wandelen of te fietsen in de jungle en te zwemmen in de Indische Oceaan.

De meeste reisroutes bevatten een vroege ochtendwandeling naar de top van Sigiriya, een oude rotsformatie die met recht een symbool is voor Sri Lanka.

Sri Lanka lions rock sigiriya safari vakantie bestemming atuu travel rondreis

Een andere wandeling kronkelt door de weelderige theevelden, met overnachtingen in een koloniaal pand of in glamping-stijl tenten in een resort op een nabijgelegen bergtop. Het overloopzwembad hier is een perfecte plek om te genieten van het weidse uitzicht, en ja, boek zeker een massage in de serene openluchtspa.

Natuurlijk ga je ook naar Kandy, om de drukte van het stadsleven in Sri Lanka te ervaren, het straatvoedsel en de markten, en om de Tempel van de Tand te bezoeken, waar Boeddha’s heilige tand relikwie is ondergebracht.

De grote finale is een verblijf in een sfeervol hotel aan het strand in Galle. Voor een laatste avontuur ga je naar de Dream Cabana op Dalawella Beach. Daar zwier je voor vijf roepies (minder dan een euro) aan een touw vanaf een palmboom over de oceaan, in Tarzan-stijl.

atuu travel Sri Lanka dream cabana touw schommel individuele rondreizen

Recent Posts
Neem contact met ons op

Stuur ons een e-mail en u ontvangt binnen 24 uur een antwoord op uw vraag.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

malawi plastic ban verbod atuu travel individuele rondreis op maatKenia kenya Maasai Mara Masai atju travel grote trek wildebeest gnoe