Zes dingen die je nog niet wist over Thailand

Home / Bestemmingen / Azië / Zes dingen die je nog niet wist over Thailand

Zes dingen die je nog niet wist over Thailand

Dat Thailand een heerlijke vakantiebestemming is, weet je natuurlijk allang. Maar wist jij deze zes dingen ook al over het Land van de Glimlach?

  1. Thailand trekt per jaar zo’n 32 miljoen toeristen.
  2. Bangkok werd vroeger ook wel ‘Het Venetië van het Oosten’ genoemd, vanwege de vele kanalen die door de stad liepen. Vele daarvan zijn inmiddels verdwenen, maar toch vind je er nog een aantal die belangrijk zijn voor handel en transport.
  3. De ceremoniële naam voor de Thaise hoofdstad Bangkok is in het Thais: ‘Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit’. Valt niet mee om dat te onthouden!
  4. Thailand heeft ’s werelds grootste massief gouden Boeddha. Het beeld is 3,91 meter hoog en 3,01 meter breed en weegt maar liefst 5.500 kilo. Je vindt deze bijzondere boeddha in de tempel Wat Traimit in Bangkok.
  5. In Bangkok rijden ongeveer 10.000 tuktuks. Chaotische taferelen zijn dus gegarandeerd!
  6. In plaats van “Hoe gaat het met je?” is het voor Thaise mensen meer gebruikelijk om te vragen of je al gegeten hebt.
Recent Posts
Neem contact met ons op

Stuur ons een e-mail en u ontvangt binnen 24 uur een antwoord op uw vraag.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

neushoorn eswatini atuu travel reizen op maat rondreis Afrikaatuu travel shoebill schoenbekooievaar Zambia rondreis maatwerk individueel